en babah derma darah

www.tips-fb.com

salam..

lihatlah wajah ceria en babah ketika menderma darah @ mydin meru ipoh..

ini kali ke tiga beliau menderma darah.. saya dah 2kali semua saya derma waktu jadi jurulatih khidmat negara di gunung semnggol.. 
tahun nie saya menjalani major operation so saya tak derma darah bersama-sama en babah...

setelah mengalami tumpah darah bulan april lalu..saya mendapat kesedaran yang besar betapa berharga nye darah2 yang didermakan..bayangkan saya kehilangan 5pain darah dan 10pain darah dimasukkan kedalam badan menggantikan darah yang hilang.. bayangkan kalau darah tak cukup.. 

selepas saya dah pulih sepenuhnya..insyaAllah saya akan menderma darah sekadar mampu saya... 

nota kaki: badan dah rasa sihat tapi sakit diperut akan terasa jika saya angkat barang2 berat  dan buat kerja non stop..




Terima Kasih.
Datang lagi.



16 jemari runcing yang menulis:

Aisy Nasiha said... Tekan untuk membalas komen.

jangan angkat benda berat2 tau... lama kesan operate ni akan kita rasa..
saya tak pernah derma darah...hehe.. takut dan selalunya berat ngam2 je 45kg, tapi hb rendah..

eddy ipoh said... Tekan untuk membalas komen.

Alhamdulillah

Kesuma Angsana said... Tekan untuk membalas komen.

baguslah !

Tihara said... Tekan untuk membalas komen.

take care yea..jgn buat keje berat.

ieda said... Tekan untuk membalas komen.

alhamdulillahhh membantu tuu amalan mulia ! ;)

Rara Nasiha said... Tekan untuk membalas komen.

haritu for the first time derma darah, dan rasa nak derma lagi pulak :)

Si Matatajam said... Tekan untuk membalas komen.

M selalu rasa pitam bila nak derma darah..hu hu..

ANNA MARIANA said... Tekan untuk membalas komen.

anna takut jarum...huwaaaaaaaa.......

nuyui a.k.a miss YUI said... Tekan untuk membalas komen.

dah brbulan tak derma darah ni..

therosputih said... Tekan untuk membalas komen.

tak pernah ada pengalaman derma darah, tiap kali nak derma darah, tiap kali tu jugakla tak lepas...

nur anis said... Tekan untuk membalas komen.

saya belum pernah derma darah..teringin jugak..

♥ Cmª shIemª ♥ said... Tekan untuk membalas komen.

salam kak..
hihi..senyum sapai ke telinga en somi akak ye.. alhamdulillah... derma darah jika mampu...

cma tahun ni direject dr menderme sbb darah kurang.. huhuh..

akak, jg kesihatan elok2 tau.. jgn angkat berat2..mak cma kate, klu tgk kesan kat luar mmg nmpk cam 100% sihat, tp dlm masih merah lgi.. huhu

HeNRieTTa JoSe said... Tekan untuk membalas komen.

Akk jgn kerja beat yea....take care...tunggu dh btl btl shat, bru derma drah...t akk plak yg mudarat susah....

ayut said... Tekan untuk membalas komen.

ayut suke derma darah....tp sllau klu nmpk mesti tgh cuti...xleh nk derma...

Eca Dwinky Asha said... Tekan untuk membalas komen.

eca sekali pun xpernah.hahaha.dulu masa PLKN nak derma,tpi JL xbgi sebab masa tu eca masih sakit lagi...apa x,klu period,mesti dkt 2minggu lbh... :(

mawar berduri said... Tekan untuk membalas komen.

saya tak berani lah nak derma2 nie..tkut tgok darah banyak...